top of page

Het begon allemaal in 1983

In 1983 werden er food-artikelen verkocht, bijvoorbeeld in een kerk of tijdens de Romantische markten op het Bagijnhof op een kraampje. Deze artikelen werden toen nog bij de Wereldwinkel Grootebroek gehaald en werden gestald bij een bewoner aan de Bagijnhof.

In de periode daarna werden de food-artikelen verkocht op de vrijdagavond tussen 19:00 en 20:00 uur bij Kapsalon Ruiter aan de Bagijnhof.

In de aanloop naar Sint en kerst werd de aula van de Mariaschool gebruikt voor de verkoop van Wereldwinkelproducten.

De verkoop was rond de Sinterklaas- en kerstperiode altijd op vrijdagavond en de hele zaterdag. De verkoop van de producten liep toen uitstekend. Ook toen was er veel medewerking van de Wereldwinkel Grootebroek.

 

In 1990 kwam er een klein pandje vrij op de Oosterhaven. Men trok de stoute schoenen aan en in november 1990 opende Wereldwinkel Medemblik officieel haar deuren.

 

Twaalf jaar later werd er in 2002 de overstap gemaakt naar een nieuwere, betere locatie voor de winkel. Namelijk het Van Houwlingenpark 1.  Deze winkel was groter en had daardoor meer ruimte voor het assortiment.

 

Nog eens twaalf jaar daarna, kwam er een prachtig pand vrij aan de Nieuwstraat, een drukbezochte winkelstraat. De winkel werd geopend op een prachtige zonnige dag, 1 november 2014.

 

De winkel heeft na al die jaren nog steeds haar authentieke kracht niet verloren. Ook nadat de Wereldwinkel Medemblik vanaf 1 januari 2019 een zelfstandige winkel is geworden heeft het nog steeds als doel eerlijke producten te kopen en verkopen. 

bottom of page